Vorstelijk wonen in het hart van het dorp en toch met uitzicht op het landschap. Dat kan op het Leeuwenleen. Het Leeuwenleen ligt aan de Watermolenstraat vlak bij de molens van Oploo. Voorzieningen zoals een basisschool, gemeenschapshuis, kerk, supermarkt en huisartsenpraktijk zijn op loopafstand.

Oploo
Oploo is een historisch kerkdorp in de gemeente Land van Cuijk. Het dorp heeft een bloeiend verenigingsleven. Er zijn volop mogelijkheden om te wandelen en fietsen. Het is een prachtige plek om landelijk te wonen, en toch is de stad niet ver weg: Nijmegen, Venlo, Helmond en grote dorpen als Uden, Venray, Boxmeer en Cuijk zijn prima bereikbaar.

Een stukje geschiedenis
De naam Leeuwenleen is heel oud, al in 1508 komen we het tegen. In Oploo stonden destijds een watermolen en twee boerderijen, het geheel stond bekend als het “Leeuwenleen”. Een ‘leen’ was een onroerend goed waarvan iemand het vruchtgebruik kreeg. Ons woord ‘lenen’ komt er vandaan. De inkomsten van het Leeuwenleen gingen destijds voor de helft naar Wauter Leeuwen en de andere helft naar Gijsbert van Meer, wonend op kasteel ’t Juffere. De naam ‘Leeuwenleen’ bleef enkele honderden jaren in gebruik en wordt nu weer nieuw leven ingeblazen.

Een knus dorp waar je door het uitgestrekte landschap een zalig gevoel van rust en vrijheid ervaart.

Google Maps